Blog Powerbank Opladning

Her forklarer vi relationen imellem powerbankens kapacitet og hvor mange gange den oplade en mobil eller tablet før powerbanken skal oplades. 

Powerbank Kapacitet
Powerbanken har en kapacitet som måles i mAh (milliampere timer). Dette måler selve ladningen som er i selve powerbanken. Industristandarden er, at den samlede akkumulerede ladning lagret i powerbankens celler er angivet som sin kapacitet.

Hvor er energien tabt?
Som ladningen bevæger sig fra powerbanken til enheden taber den noget af energien igennem de forskellige stadier under opladningen.

1) Industristandard celler, der anvendes i powerbanken er normalt 3.7 volt. Denne spænding skal bootes op til 5 volt via powerbankens interne kredsløb, da dette er standard spændingen på en USB interface. Energitabet i løbet af denne proces er omkring 10 til 15 %.

2) Som enerigen forlader powerbanken vil den støde på elektrisk modstand i kablet. Kabelts kvalitet og kabellængde har en vigtig indflydelse. For eksempel et kabel på 1 meter i længden lavet af lav kvalitet, kan resultere i betydelige energitab på grund af sin høje modstandsværdi.

3) Som ladningen ankommer til enhed vil spændingen igen blive ændret. Denne gang vil den falde fra 5V til omkring 4V for at matche kravet fra enhedens interne batteri. Denne konvertering vil fører til yderligere energitab.

4) Karakteristika og opførsel af kredsløbet i din tilsluttet enheds har også en indflydelse på mængden af tabt energi på dette tidspunkt. Hvis enheden har en hurtig opladningsfunktion, vil dens sandsynlige energioverførsel være mindre effektiv end en standardsats på ladning som effektivitet har været handlet ud for hastighed. Lavere kvalitets (ofte billigere) enheder har en tendens til at være mindre effektive overordnet på energi konvertering, selv ved normale opladningshastigheder.

5) Derudover spiller kvaliteten og levetiden af batteriet i din enhed en vigtig rolle i mængden af ladning det med held kan fange. Hvis din telefon for eksempel er 1-2 år, oplader din enhed muligvis mindre effektivt end en ny telefon. Men dette afhænger af hvor mange opladning batteriet har udholdt. I bund og grund vil dette betyde at hver opladning vil have en effekt på batteriet. 

Hvad sker med den tabte energi?
Energien er typisk tabt i form af vamre og dette er grunden til at ens enhed bliver varm. Alle vores powerbanks indeholder flere niveauer af beskyttelse, hvoraf den ene lukker ned hvis powerbanken blive for warm. 

Hvis du gerne vil vide mere omkring vores powerbanks, er du mere end velkommen til at benytte vores online formular. En dedikeret account manager vil kontakte dig hurtigst muligt. 


flashbay ForfatterSam Sanchez
Være den første til at efterlade en kommentar:
*
* Vil ikke blive vist
(hvis anvendelig)
Kommentarer fra forfatter vil blive sendt til dig via email.
Når du sender denne henvendelse vil din data behandles i overensstemmelse med vores Privatlivspolitik.