Twister
Vi holder åbent som normalt. Vores salgsteam og produktion står klar til at hjælpe.

Blog Wear Levelling

Et ofte stilet spørgsmål, er om opbevaring af mange små filer på en USB-stick er at foretrække frem for en stor fil, eller omvendt. Det korte svar er, at der er næsten ingen forskel!  Men for at forstå, hvorfor der er således, må vi først forstå processen et USB-stick anvender til at lagre information.

Når filerne bliver gemt i et filsystem, er de ikke gemt som én stor fil men i stedet som små stykker kaldet blokke. Disse blokke bliver derefter lagret på USB-sticket  som grupper af enkelte bits - det er disse grupper af bits, der bliver skrevet til, læst eller slettet. Naturligt vil det være således at jo størrer en fil er des flere blokke vil blive oprettet, og derfor flere individuelle bits, der vil være i brug, når du skriver/sletter filer.


Flash Drive controllere har en funktion kaldet "wear levelling". Denne funktion forsøger at sikre en jævn fordeling af blokke over disken, så ingen særlige dele af disken slides hurtigere end en anden. Hvis en blok er slidt, vil controlleren markere den som dårlig og ikke forsøge at gemme data der. Filstørrelser bør derfor ikke påvirke evnen til at gemme data medmindre der ikke er nok fungerende blokke til at gemme filen - det er meget usandsynligt, da hver blok har 10.000 vis af skrive / slette cykels før den ikke kan mere.

Et potentiel område hvor filstørrelsen dog kan have indflydelse er med processen Write Caching som er beskrevet i detaljer her. Ellers bør pålidelighed og lang levetid forblive upåvirket.

Leder du efter nogle USB sticks med logo?
Kontakt os på vores Tilbuds formular og en dedikeret account manager vil kontakte dig hurtigt muligt.


flashbay ForfatterChris Anguelov
Være den første til at efterlade en kommentar:
*
* Vil ikke blive vist
(hvis anvendelig)
Kommentarer fra forfatter vil blive sendt til dig via email.
Når du sender denne henvendelse vil din data behandles i overensstemmelse med vores Privatlivspolitik.