Instruktioner og vigtig information om stofmundbind

Tak for at du har valgt et Flashbay, CWA 17553:2020 godkendt stofmundbind. Venligst følg nedenstående instrukser om korrekt brug af dette stofmundbind.

Maksimum antal vaske:
Dit stofmundbind må vaskes op til 25 gange, og skal derefter kasseres og må ikke længere bruges.

Instruktioner for vask:
Vask stofmundbindet ved 60ºC i vaskemaskine, sammen med andre emner såsom håndklæder/lagener etc. for at hjælpe vaskeprocessen.

Brug almindelig vaskemiddel og brug ikke skyllemiddel. Stofmundbindet må ikke rensevaskes eller udsættes for andre kemikalier.

Stofmundbindet lufttørres i flad position, et tørt og varmt sted, når vaskecyklussen er overstået. stofmundbindet må ikke tørretumbles, og må ikke stryges. Undgå at strække/vride eller lægge pres på stofmundbindet under tørring.

Efter hver vaskecyklus bør du vaske dine hænder og efterse stofmundbindet for eventuelle skader (f.eks revner, deformiteter, skader ved elastiksnore etc.) og kasser stofmundbindet hvis det er beskadiget. Slid / falmen af tryk er forventeligt efter flere vaske, og kan ikke betegnes som skade.

Advarsel:
 • For korrekt brug af dette stofmundbind, er det vigtigt at du følger nedenstående instrukser.
 • Hvis du er syg, vil dette stofmundbind ikke være tilstrækkeligt. Søg hjælp fra egen læge.
 • Dette stofmundbind er ikke til medicinsk brug jvf. 93/42/CEE eller EU/2017/745 (kirurgiske mundbind). Stofmundbindet kan heller ikke betegnes som et personligt værnemiddel jvf. EU/2016/425 (Åndedrætsbeskyttende værnemidler).
 • Kontroller altid at stofmundbindet altid er korrekt tilpasset, og dækker din næse, mund og hage.
 • Det anbefales at stofmundbindet bæres på bar hud; Skæg kan reducere filtreringseffektiviteten til under de påkrævede værdier.
 • Dette stofmundbind erstatter ikke beskyttende forholdsregler (jævnlig håndvask, social distancering, reduceret kontakt med andre mennesker). Det mindsker spredningen af brugerens spytdråber til luften. 
 • Brug ikke dette stofmundbind under hård fysisk aktivitet.
 • Stop med at bruge stofmundbindet ved det første tegn på beskadigelse.
 • Genanvendelige stofmundbind bør vaskes inden det tages i brug, numindre producenten anbefaler andet.
 • Brug ikke skyllemiddel, og rensevask ikke.
 • Vask stofmundbindet efter hvert brug.
Brugsvejledning:
 1. Vask dine hænder før du håndterer dit stofmundbind.
 2. Kontroller at dit stofmundbind er rent inden det tages på. Mellem brug følges ovenstående instruktioner for rengøring.
 3. Tag forsigtigt stofmundbindet på dit ansigt, juster snorene til en komfortabel indstilling og tryk næseklemmen ned over din næseryg for at opnå den korrekte pasform.
 4. Kontroller at stofmundbindet dækker din næse, mund og hage.
 5. Kontroller at du kan trække vejret komfortabelt, og at stofmundbindet sidder korrekt på ansigtet.
 6. Undgå at røre ved ydersiden af stofmundbindet med urene hænder, når det er taget på. Har du behov for at justere stofmundbindet, bør du vaske hænder først.
 7. Stofmundbindet tages af ved brug af elastiksnorene, og undgå at røre ved ydersiden af mundbindet. 
 8. Placer stofmundbindet i en passende beholder, såsom en ren plasticpose, inden vask eller til kassering direkte i en passende affaldsspand, i henhold til dine lokale retningslinjer. 
 9. Vask dine hænder.
 10. Sørg for at du vasker og tørrer dit stofmundbind helt efter hvert brug. Tag ikke mundbindet i brug hvis det er beskadiget eller du allerede har brugt det og det endnu ikke er vasket.
 11. Kasser stofmundbindet efter det maskimale antal vaske som vist ovenfor, uanset om stofmundbindet ser beskadiget ud eller ej.