FAQNand Flash og prisændringer

Hvad er NAND flash?

"NAND flash" er den hukommelseschip, der anvendes i USB stiks og mange elektriske artikler som mobiltelefoner og Apple iPods. NAND flash memory chips er fremstillet af blot et par hi-tech giganter som Samsung, Intel og Hynix i en række af kapaciteter og ydeevner.

Hvorfor ændres NAND flashen's pris?

Prisen på NAND flash hukommelse ændres dagligt i overensstemmelse med gældende love af udbud og efterspørgsel lige så som råvarer som kaffe og guld. Fra udbudssiden har Samsung, Intel, Hynix og KIOXIA* produktion kontrol for at sikre det globale marked er hverken overforsynet eller lider væsentlig mangel. Fra efterspørgselssiden, har velkendte firmaer som Apple, Sony og Nokia evnen til at påvirke NAND flash priser Også i henhold til deres kraftige efterspørgsel.

Prisen på Flashbay USB-flash-drev svinger efter NAND flash-priser, fordi NAND flash-chip er den vigtigste komponent i et USB Flash drive fra et kost perspektiv.

NAND flash hukommelse, kommer i mange forskellige hukommelses kapaciteter, som svinger i pris uafhængigt. Ved at bruge vores egen data, har vi samlet en real-time graf, der viser, hvordan NAND flash prisen på forskellige kapaciteter har ændret sig over tid:

NAND Flash prisudviklingen for fælles kapacitet over tid(For de mere tekniske læsere, er denne kurve kompileret med Multi Level Cell (MLC) Grade A NAND flash priser fra det globale spotmarkedet, og bruger det daglige laveste punkt fra handel sessionen)

Men jeg troede, at prisudviklingen på Memory altid var nedad?

Den langsigtede tendens (fx over et år) for NAND flash-priser er nedad, som med alle typer computer hukommelse, men over en kortere periode kan priserne stige kraftigt opad såvel som nedad som du kan se fra ovenstående graf.

I 3. og begyndelsen af 4. kvartal af året, er NAND flash prisen ofte stigende, da den globale mængde af produktion af telefoner, mp3-afspillere og andre elektriske artikler også stiger i forberedelse til jule forbrugernes efterspørgsel. De større hukommelse kapaciteter som dem over 32GB har en tendens til at være mere volatile end de mindre kapacitet, såsom 4 GB og 8 GB.

Vil prisen snart falde?

Da NAND flash er en handelsvare er det svært præcist at forudsige, hvordan prisen vil ændre sig i nærmeste fremtid.

*Toshiba Memory blev omdøbt til Kioxia på oktober 1, 2019.