FAQHvad er Windows ReadyBoost?

ReadyBoost® Basics

• Windows® ReadyBoost® er en enhed, som er tilgængelig, hvis du har Microsoft® Windows® 7, 8 eller Vista operativsystem.
  • Når den er aktiveret, bliver flash hukommelsen i produkter såsom memory sticks, USB sticks og SD cards brugt i computeren som et depot.
  • Fordi de fleste flash memory indretninger har en højere vilkårlig læse/skrivehastighed end hard drives, opnår man en fordel ved at bruge ReadyBoost®.
  • Selvom ReadyBoost® forbedrer en vilkårlig læse/skrive hastighed, involverer den ikke læse/skrive hastigheder, der følger efter hinanden, da computerens eget harddrive her er det bedste. ReadyBoost® bruger logik for at genkende store læseefterspørgsler, som følger efter hinanden og foretager læsningen fra harddrivet.

Forudsætninger for at bruge ReadyBoost®

For at ReadyBoost® skal forbedre din computers ydeevne skal følgende betingelser være opfyldt:
  • Memory sticket, USB flash drivet eller SD kortet må have en kapacitet større end 256mb.
  • Hukommelsen skal have et gennemløb på 2.5MB/sek for 4K vilkårlig læsning og gennemløb på 1.75MB/sek for 512K for vilkårlig skrivning.
  • Memory sticket, USB flash drivet eller SD kortet må være 1-3 gange større end størrelsen af den RAM, der er i din computer.
  • Bemærk, at hvis du har et USB stick med mere kapacitet end 4GB, vil denne ekstra kapacitet ikke blive brugt af ReadyBoost® i forhold til de begrænsninger fra FAT32 file systemet

At påføre Windows® ReadyBoost® på et USB stick

Windows® ReadyBoost® er kun tilgængelig med Windows® 7, 8 eller Vista og brugen er meget enkel.
  • Indsæt dit USB stick i USB porten på din Windows® 7, 8 eller Vista PC.
  • Det følgende vindue vil så komme til syne:
  • Vælg 'Speed up my system'

At opsætte USB sticket til ReadyBoost®

• Forudsat at du har puttet USB sticket ind og optaget ReadyBoost® som ovenover, gå til 'My Computer', højreklik på dit flash driver ikon og vælg 'properties'
  • Den følgende menu skulle derefter komme til syne, klik på 'ReadyBoost' fanen
  • Du skal derefter vælge 'Use this device', og du kan se størrelsen på den hukommelse computeren kan bruge på ReadyBoost®

Eksempler på, hvornår Windows® ReadyBoost® er effektiv

• ReadyBoost® er særligt brugbar, når man søger efter performance fordele på en computer, som er i mangel på hukommelse. Bemærk iøvrigt, at hvis din computer har fri RAM plads, og du til stadighed oplever en mangel af computerperformance, er der der ikke mulighed for at installere flere reserve RAM.
  • ReadyBoost® er mere effektiv, når det gælder RAM intensive programmer

Handlinger hvor Windows® ReadyBoost® giver mærkbare hastighedsfordele.
  • At åbne og lukke programmer såsom Adobe® Photoshop® og Microsoft Word.
  • Computerspil
  • Tung internet browsing (fx. streaming indhold eller multi-tabs browsing)

Ressourcer ved Windows® ReadyBoost® præstation:

http://www.anandtech.com/systems/showdoc.aspx?i=2917&p=6
http://blogs.msdn.com/tomarcher/archive/2006/06/02/ReadyBoost-q-a.aspx